Yoga voor jongeren / kids


Meditatie workshop Aclo

"Geef nooit op

Wat er ook gebeurt, geef nooit op.
Ontwikkel je hart.
In jouw land wordt teveel energie besteed aan het ontwikkelen van het denken
in plaats van aan het hart.
leef mee, niet alleen met je vrienden, maar met iedereen.
Werk voor vrede in jouw hart en in de wereld.
Werk voor vrede, en ik zeg het nog eens: geef nooit op, wat er ook gebeurt,
geef nooit op."

Dala Laima (ontmoet in 2009, Rotterdam).


 
In onze  drukke tijd is het van steeds groter belang dat jongeren leren inzien dat vertrouwen, inzicht en ook rust gewoon in ons zelf te vinden is.
Yoga verbetert de concentratie, ontspanning en het zelfvertrouwen en lost bijvoorbeeld rugklachten, hoofdpijn of gewrichtspijn op. Yoga ondersteunt de ontwikkeling van een soepele geest en een soepel lichaam. Veel jongeren zitten lang achtereen op hun mobiele telefoon, of laptop en hierdoor kan er verkramping ontstaan. De dynamiek van jongeren is gelijk ook hun valkuil: veel jongeren plannen veel te veel in, gaan over hun grenzen en zijn continue aan het multitasken waardoor er stress ontstaat. Dit verhelp je met yoga. Yoga leert je te kalmeren en het prettig te vinden om wat te vertragen en
tijd te nemen voor één ding tegelijk, waardoor er aandacht ontstaat voor de dingen
waar je echt gezond en gelukkig van wordt.

 - Studentenen scholieren tot 25 jaar krijgen 30% korting.
 -Indien wenselijk wordt er in de yogalessen vertaald van Ned. in Eng.
- De yoga lestijden voor jongeren zijn in overleg en op de locatie van de school-, of studie mogelijk
- Het kan in gewone kleding worden beoefend, er is geen speciale sportkleding voor nodig, de yoga matten neem ik mee en yoga op de stoel kan ook.
- Meditatie en Yoga bieden steun in de stressvolle school- en studietijd en het dynamische leven van jongeren. Het blijkt dat yoga lessen aan jongeren bijdraagt aan stress reductie: er ontstaat ontspanning, bewustwording van eenheid, liefdevol zelfvertrouwen, inzicht, rust en balans in emoties en denken.

Yoga en Meditatie leidt tot meer creativiteit, betere prestaties, maakt socialer, verhoogt het niveau van serotonine, vergroot empatie, concentratie en wilskracht

Referenties:

Van Panhuysschool in Leek, Vensterschool De Vlint in Groningen, De Starter in Groningen, De Jonge Hondenhoek in Midwolde, De Flint in Nietap, Kinderopvang Tante Toos in Groningen, De Praktijk in Nietap, R.S.G. De Borgen: Lindenborg en de Olde/Nijeborg in Leek, de H.H.S./A.C.L.O. Groningen, de USVA in Groningen, H.H.S/S.P.R. Groningen, ARBO dienst R.U.G., Balans-R.U.G., Sup Experience Groningen, Basisscholen gemeente Peize, IKEA Gron., Healthy at Work Gemeente Leek, H.H.S. faculteit HR, e.v.a. locaties.

Lachen Vanaf september 2019 nieuwe yogalessen voor het jonge kind o.l.v. Anouk, bij Yogastudio Santee Nietap! (opgeleid bij Helen Purperhart)

Yoga voor jongeren/kidsCopyright © 2019 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden