Inleiding


Vereniging Yogadocenten NederlandHatha-Kashmir Yoga:

Deze Hatha-Kashmir Yoga is een specifieke vorm van Yoga, waarbij het belangrijk is om zowel lichamelijk als geestelijk in gezond evenwicht te komen. Door het zorgvuldig beoefenen van de yoga houdingen (asana's) verkrijg je lichaamsbewustzijn en wordt je bewust van de adem, zo ontstaat  ontspanning en open je fysiek en mentaal. Door regelmatig deze vorm van yoga te beoefenen, lossen blokkades op in het bindweefsel, wordt het soepeler en sterker in de gewrichten en organen, kortom je wordt vitaler en kunt beter ontspannen. Deze yogalessen zijn rustig en worden zorgvuldig begeleid.
Door regelmatig deze yogavorm te beoefenen ben je beter bestand tegen stress en bouw je nieuwe energie op, dit merk je gaandeweg aan innerlijke rust en meer soeplesse/kracht in jezelf. Je leert vertrouwd te raken met jouw eigen mentale en fysieke mogelijkheden, hierdoor kunnen er geen blessures, of negatieve spanningen ontstaan, dit verlicht je leven.

Kernkwaliteiten van de yoga zijn:
Dhyana = meditatie/stiller worden van de geest
Prathyahara = terugtrekking van de zintuigen/open gaan
Dharana = concentratie/focus
Samadhi = éénwording/zelfrealisatie

Yoga Therapie:
In Yogatherapie krijgt het  bewust ontspannen volledig aandacht. We beoefenen 1 op 1 yoga volgens de A.B.O. methode (adem, bewustzijn, ontspanning) en Yoga Nidra. Je wordt begeleid in deze helende systhematische yoga methoden, waarbij er geen inspanning wordt gevraagd, maar de kunst van het ontspannen wordt beoefend.

Yoga Nidra:
Het brengt een ongelooflijke kalmte, rust en opheldering. De traditionele Yoga Nidra, of Yoga Nidra volgens de I-rest methode van Diana Abens is één van de allerdiepste meditaties, waarin het bewustzijn door de vele niveaus van het mentale proces wordt geleid naar een staat van opperste stilte en inzicht. Yoga Nidra gaat veel verder dan alleen maar ontspannen liggen. Er is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effecten van Yoga Nidra en ontdekt dat deze specifieke diepe ontspanning de gedachtenpatronen, emoties, sensaties en beelden oplost. Iedereen die kan deelnemen, na mondeling contact met de yogadocent die de Yoga Nidra begeleidt.
Houd de activiteitenagenda in de gaten!

Zwangerschapsyoga:
In de zwangerschapsyoga kun je wekelijks in een vrouwengroep van max. 12 p. aandacht schenken aan jezelf en de zwangerschap en wordt je begeleid in yoga houdingen die versterken, versoepelen en ontspannen. Oefeningen voor ademvaardigheid, kracht en bewuste ontspanning, toepasbaar tijdens de zwangerschap en de bevalling komen in elke yogales aan bod. Het zijn iedere week heerlijk ontspannen yogalessen, waarin ook de bonding met je kindje versterkt wordt. Vanaf 21 weken, na de 20 weken echo kun je hier in de ruime, sfeervolle yogastudio Santee in  Nietap beginnen. In de partnerles geeft een verloskundige i.o. deskundig les over de fysiologie en de bevalling van de zwangere vrouw, dit is ook van betekenis voor de man van de zwangere en biedt hem goede ondersteuning in de bonding met de baby en de vrouw en inzicht in ondersteuning tijdens het samen bevallen. 
De yogalessen worden sinds sept. 2018 begeleid door Eva Sacchetto, een zeer goed opgeleide yogadocente met specialisatie zwangerschapsyoga.

In de workshop Samen Bewust Bevallen leer je samen met je partner in 2 uitgebreide lessen van ruim 2 uur de bevalling op een zo natuurlijke manier te ervaren. Deze exclusieve workshop op maat, (naar jullie specifieke wensen) is ontwikkeld in samenwerking met de doula Gonny Cappers uit Haren. Vanaf 2017 hebben we al diverse stellen in verwachiting heel blij gemaakt met onze begeleiding in de zwangerschap. Uniek is dat de doula bevoegd is om bij de bevalling aanwezig te zijn ter ondersteuning van de vrouw (ook in het ziekenhuis) naast een verloskundige als dat wenselijk is. Meer info: www.praktijkeigenwijz.nl
Maak ook kennis met kraamtherapeute Karen de Bie, zij is dikwijls ook aanwezg bj een partnerles om toe te lichten dat de kraamperiode veel meer  betekenis kan krijgen dan de reguliere zorg. Haar praktijk: www.houjethai.nl 

Bedrijfsyoga en Stoel Yoga:
Gezonde medewerkers en een gezonde teamspirit zijn de basis voor een gezond werk klimaat. Toch kan er spanning, soms stress ontstaan door de drukte op het werk. Bedrijfsyoga (Stoelyoga) Biedt hierin een adequate oplossing. In een uur kunnen werknemers bewust leren ontspannen en bewegen op het werk, tijdens de middagpauze, of vlak na werktijd.  Door yoga houdingen te beoefenen die geschikt zijn om in gewone kleding uit te voeren terwijl je zit op een stoel, lossen fysieke en mentale geconditioneerde spanningen op. Daarbij beoefenen we pranayama (= ademvaardigheid) zo revitaliseer en versoepel je en wordt je weer opnieuw fysiek en mentaal gezonder. Het effect van Bedrijfsyoga draagt bij tot minder arbeidsverzuim en een duurzaam, evenwichtig werk klimaat. Yoga-Leek-Roden heeft sinds 2016 al in diverse bedrijven stoelyoga/ kantooryoga uitgevoerd naar tevredenheid van het bedrijf ;) (zie referenties).
De kosten zijn voor het bedrijf fiscaal aftrekbaar.

 

Copyright © 2018 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden