Inleiding


Vereniging Yogadocenten NederlandHatha-Kashmir Yoga:

Deze Hatha-Kashmir Yoga is een specifieke vorm van Yoga, waarbij het belangrijk is om je zowel lichamelijk als geestelijk gezond te voelen. Door het subtiel beoefenen van de yoga houdingen (asana's) verkrijg je lichaams bewustzijn en door bewust te worden van de natuurlijke adem in het lichaam, ontstaat  ontspanning en open je.
De innerlijke kracht neemt toe en zo ervaar je balans, je natuurlijke evenwicht. Door regelmatig deze yogavorm te beoefenen ben je beter bestand tegen stress en bouw je nieuwe energie op, dit merk je gaande weg aan innerlijke rust en meer soeplesse/kracht in jezelf en je lichaam. Je leert vertrouwd te raken met jouw eigen mentale en fysieke mogelijkheden, hierdoor kunnen er geen blessures, of negatieve spanningen ontstaan, dit verlicht je leven.

Kernkwaliteiten van yoga zijn:
Dhyana = meditatie
Prathyahara = terugtrekking van de zintuigen
Dharana = concentratie
Samadhi = éénwording

Yoga Therapie:
In Yogatherapie krijgt het  bewust ontspannen volledig aandacht. We beoefenen 1 op 1 yoga volgens de A.B.O. methode (adem, bewustzijn, ontspanning) en Yoga Nidra. Je wordt begeleid in deze helende systhematische yoga methoden, waarbij er geen inspanning wordt gevraagd, maar de kunst van het ontspannen wordt beoefend.

Yoga Nidra:
Het brengt een ongelooflijke kalmte, rust en opheldering. Yoga Nidra is één van de allerdiepste meditaties, waarin bewustzijn door de vele niveaus van het mentale proces wordt geleid naar een staat van opperste stilte en inzicht. Yoga Nidra gaat veel verder dan alleen maar ontspannen liggen. Er is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effecten en ontdekt dat deze specifieke meditatieve, diepe ontspanning gedachtenpatronen, emoties, sensaties en beelden oplost.

Zwangerschapsyoga:
In de zwangerschapsyoga kun je wekelijks in een vrouwen groep van max. 10p, of in de gemengde groep met partners of individueel, aandacht schenken aan de zwangerschap en wordt je begeleid in yoga houdingen die versterken, versoepelen en ontspannen. Oefeningen voor ademvaardigheid, kracht en bewuste ontspanning, toepasbaar tijdens de bevalling komt in elke yogales aan bod aan de hand van een thema. Iedereen krijgt een hand-out mee met duidelijke informatie van de cursus en de partner les, Het zijn iedere week heerlijke yoga lessen, waarin ook de bonding met je kindje versterkt wordt. Vanaf 21 weken kun je bij mij beginnen. In de partner les geeft een verloskundige i.o., of de doula deskundig les over de fysiologie van de zwangere vrouw, dit is ook van betekenis voor de man van de zwangere en biedt hem goede ondersteuning in de bonding met de baby en de vrouw.
In de workshop Samen Bewust Bevallen leer je samen met je partner in 2 uitgebreide lessen van 2,5 uur de bevalling op een zo natuurlijke manier te benaderen.

Bedrijfsyoga en Stoel Yoga:
Gezonde medewerkers en een gezonde teamspirit zijn de basis voor een gezond werk klimaat. Toch kan er spanning, soms stress ontstaan door de drukte op het werk. Bedrijfsyoga (Stoelyoga) Biedt hierin een adequate oplossing. In een uur kunnen werknemers bewust leren ontspannen en bewegen op het werk, tijdens de middagpauze, of vlak na werktijd.  Door yoga houdingen te beoefenen die geschikt zijn om in gewone kleding uit te voeren terwijl je zit op een stoel, lossen fysieke en mentale geconditioneerde spanningen op. Daarbij beoefenen we pranayama (= ademvaardigheid), dit versterkt, vitaliseert, versoepelt en maakt fysiek en mentaal gezond. Het effect van Bedrijfsyoga draagt bij tot
minder arbeidsverzuim en een duurzaam, evenwichtig werk klimaat.
De kosten zijn voor het bedrijf fiscaal aftrekbaar.

 

Copyright © 2018 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden