Zwangerschapsyoga


zwangerschapsyoga

De zwangerschap is een unieke ervaring en bijzondere periode waarin je één bent met een nieuw levend wezen, jullie eigen kindje! Omdat de baby en jij verbonden zijn in jouw lichaam is er altijd contact. Je voelt elkaar in de bewegingen, de adem en de (ont-)spanning. In de zwangerschapsyoga geef je volledig aandacht hier aan, via ademoefeningen en lichaamshoudingen. Door bewust te worden van je spanningen kun je leren beter te ontspannen. Wanneer je jezelf goed aanvoelt en ervaart wat je zwangere lichaam je vertelt, krijg je meer (zelf-) vertrouwen en ga je de bevalling ontspannen en positief tegemoet.

Zwangerschapsyoga ondersteunt het bewust beleven van de veranderingen in jezelf. In de lessen krijgen de volgende onderwerpen aandacht:

  • Leren jezelf aan te voelen en om te gaan met je zwangere lichaam en geest
  • Contact maken met de baby, het nieuwe leven in je
  • Ademvaardigheden
  • fysiologie van het zwangere lichaam
  • Bekken en Bekkenbodem
  • Ontsluitingsweeën en persweeën
  • Baringshoudingen
  • Innerlijke rust en zelfvertrouwen
  • Ontspanning
  • Partnerles door de verloskundige i.o. (zwangerschap en bevalling)


Al sinds 2006 zijn er al veel tevreden zwangeren via Yoga-Leek-Roden met meer ontspanning en vertrouwen bevallen. Veel reacties na de bevalling zijn:

" Ik heb veel gehad aan het bewust beheersen en gebruiken van mijn ademhaling tijdens de bevalling".

" De praktische oefeningen samen met mijn partner waren een goeie voorbereiding op de bevalling".

" Doordat ik yoga heb beoefend elke week, kon ik heel goed in contact blijven met mezelf tijdens de bevalling".

" Ik ben blij dat ik in de drukte van gezin en het werk elke week aandacht voor mezelf en de nieuwe zwangerschap had".

" Ik vond het prettig en gezellig met andere zwangeren de zwangerschap te delen, je voelt je gesteund en we hebben onderling nu nog steeds contact, ook sommige partners, leuk!"

" De partner les was erg geruststellend en een nuttige bijdrage om ook 's met andere mannen bezig te zijn met de bevalling".

" Deskundigheid over verloskunde en de fysiologie door een doula en verloskundige  is een uitstekende bijdrage aan de yoga beoefening in de partnerles".

" ik heb veel gehad aan de ontspanningsoefeningen, het heeft me meer geleerd over mezelf".

"Door elke week naar de yoga les te gaan, heb ik veel meer genoten van deze zwangerschap".

Vanaf 5 maanden (na de 20 weken echo) ben je van harte welkom om je aan te melden: myrinne@yoga-leek-roden.nl
Deelname is voor 10x of 5 x, incl. de partner les. De partnerles wordt begeleid door een verloskundige i.o. met de kennis van de fysiologie van het zwangere lichaam en ervaringen uit diverse thuis -en ziekenhuis bevallingen. Je kunt hier ook losse lessen doen van 60 min. De lessen zijn wekelijks op woensdagavond.
De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden (deels) deze zwangerschapscursus. 

Samen Bewust Bevallen:
Vanaf 2016 is het ook mogelijk mee te doen met de 2-daagse workshop "Samen Bewust Bevallen". Samen met je partner, of diegene die bij je is met de bevalling, krijg je in 2 lessen inzicht en praktische oefeningen ter ondersteuning van het gezond zwanger zijn en makkelijker bevallen. Door de praktische bijdrage van de ervaren doula Gonny Cappers www.praktijkeigenwijz.nl, zijn de yoga oefeningen uitgebreid met kennis van de fysiolgie van de zwangere vrouw en ervaringen van thuis -en ziekenhuis bevallingen. Hierdoor ontwikkel je kracht en zelfvertrouwen met je partner en gaan jullie samen met een glimlach de bevalling ontspannen tegemoet!

Individueel:
Als je het prettiger vindt om alleen met (of zonder) partner zwangerschapsyoga les te krijgen, dan is dat hier in Yogastudio Santee ook mogelijk. We stellen hiervoor dan samen een handlingsplan op, tijdens de take-in waar jij je wensen op tafel legt. Je kunt je vanaf de 25e week zwangerschap aanmelden en je kunt tot aan de bevalling doorgaan. Je hoeft niet wekelijks te komen, maar bijv. om de week en krijgt ook  thuis-oefeningen ("huiswerk"). Het kan in sommige gevallen fijner zijn om niet in een groep yoga les te krijgen, maar specifiek op jouw lijf geschreven zwangerschapsyoga begeleiding en individueel nog meer rust en aandacht te schenken aan jouw bijzonderheden tijdens de zwangerschap. In deze yoga lessen is er ook back-up van een verloskundige en/of doula.

Postnatale yoga lessen:
Ook na de bevalling, als het kindje ouder is dan 6 weken is het gezond om yoga te beoefenen in de speciale postnatale yoga lessen. Yoga oefeningen voor bijv. bekkenklachten, al dan niet met incontinentie vraagt om de juiste bekkenbodemspier training, of je bekken staat scheef of voelt instabiel na de bevalling, je buik verdient weer opnieuw de aandacht en je wilt je weer krachtig en soepel in je lijf voelen na de 9 maanden zwangerschap, of je hebt meer behoefte om je bewust te ontspannen nu het kindje er is...
In de postnatale yoga lessen besteden we er volop aandacht aan!
Jij richt je in het moederschap m.n. op je kindje/ het gezin, terwijl jijzelf als vrouw vooral juist nu alle aandacht verdient!
In de postnatale yoga wordt ook Mindfulness beoefend, dit kalmeert en versoepelt body&mind, bovendien verbetert het de ademhaling.

Bewaren

Copyright © 2018 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden