Hatha Kashmir Yoga


Hatha kashmir yoga Hatha Yoga volgens de Kashmir methode:
De yogahoudingen worden zorgvuldig en op o.b.v. ontspanning beoefent, waardoor er op dieper niveau verbinding en healing in het lichaam plaatsvindt. Door regelmatig Hatha-Kashmir Yoga te beoefenen kan het fysieke lichaam blokkades oplossen, doordat het bindweefsel a.h.w. opent en gewrichten/organen versterken en versoepelen en de energie van het subtiele lichaam beter gaat stromen. Kortom je op dieper niveau blokkades oplost en je gezond wordt.


Er ontstaat een natuurlijk evenwicht tussen het lichaam en de geest.
Er worden tevens ademvaardigheden en meditatie beoefend in de yogalessen van 90 min. In de yogalessen leer je ontdekken waar je spanning (onbewust) vasthoudt en hoe je kunt ontspannen, het lichaam versoepelt en de geest kalmeert. De les is rustig van opbouw: begint met geleide meditatie, dan volgt het beoefenen van asana's (=yogahoudingen)  en eindigt met diepe ontspanning. Kernkwaliteiten van mijn yogalessen zijn: aandacht, adem, aarden en awareness (=bewustzijn).

Hatha Yoga 
Door lichamelijke bewustwording volgt geestelijke bewustwording en omgekeerd.
Hatha Yoga betekent verbinding en harmonie realiseren in jezelf tussen alles wat tegengesteld is aan elkaar. In Hatha Yoga beoefen je versterking en versoepeling van het lichaam.

Kashmir yoga
De essentie van Kashmir yoga is het positief transformeren van de energie in het  lichaam. Vanaf 2013 volg ik yogalessen bij Kashmir Yoga docent en schrijver Koos Zondervan (1946), bij wie ik  mijn eerste yoga ervaring begon, ruim 30 jaar geleden. Koos Zondervan is opgeleid in de Kahmir Yoga door Satguru Jean Klein. Het werken met het invoelend vermogen en de tastzin is een kernkwaliteit in de Kashmir Yoga. De asana's worden zo op een hele zorgvuldige manier en subtiel uitgevoerd en door bijv. de ademvaardigheid udjjai reguleer je de adem, wat de globale lichaamsgewaarwording stimuleert en de geest kalmeert. Je leert zo ook de kunst van het ontspannen beoefenen, volgens de methode van Jacques Lewensztain: (loslaten van coltrole en vertrouwen op de zwaartekracht en ontspannen spieren in yogahoudingen).
o.b.v. Ontspanning kun je lichamelijk versoepelen en openen in de geest. Zo leer je te verbinden met jezelf, het lichaam en het bewustzijn en ontstaat vanzelf natuurlijk evenwicht.

Door de Hatha-Kashmir Yoga wordt het bindweefsel in het lichaam versoepelt, wat gezond maakt en leer je de kunst van het natuurlijk ontspannen ook buiten de yogales toepassen in je dagelijkse  leven, dit maakt je sterker en het leven makkelijker en ga je het met meer liefde, humor en (zelf-)vertrouwen tegemoet.

images/pooh_piglet.png"Ik zie het als een uitdaging om yoga altijd en overal te beoefenen, op elk moment en het nu is het beste moment!"

 

Copyright © 2018 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden