Docente


Foto's Myrinne JordaanAchtergrond:
Mijn naam is Myrinne Jordaan, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Nadat ik zo'n 20 jaar in het voortgezet -en basis onderwijs werkzaam geweest, als CKV-docent en groepskeerkracht/remedial teacher, geef ik sinds 2012 ik met veel plezier Hatha-Kashmir Yoga les op locatie en sinds 2014 ook in mijn eigen Yoga Studio Santee, in Nietap (tussen Leek en Roden). Ik vind het heel fijn om mensen in hun eigen kracht te laten komen en bewust te leren ontspannen, zodat het leven lichter wordt ervaren.

Wat vooraf ging:
In 2005 ging voor mij het roer om, nadat we met ons gezin op reis gingen naar
Nieuw-Zeeland, besloot ik volledig voor de yoga te gaan en begon aan de 4-jarige beroepsopleiding. In de yoga opleiding leerde ik over de levenswijsheid via de yoga filosofie: Advaita Vedanta, de Upanishads en het Non Dualisme wat mij meer inzicht gaf in de essentie van het leven. Yoga en mediteren voelde als thuiskomen. We verlieten het stadse leven en verhuisden met ons hele gezin naar het platteland. Op onze nieuwe woonplek ben ik sindsdien een leefplek aan het creeren, waar yoga als lifestyle ervaren wordt, tijdens mijn yoga lessen, de exposities in de galerie en alle activiteiten van
Yoga Studio-Galerie Santee, aan de J.P.Santeeweg 88, in Nietap.

Inspiratie:
In 2009 ontmoette ik de 14e Dalai Lama en sindsdien volg ik af en toe sanga's bij
Cung Lu, Boedistisch psycholoog en opleider in de traditie van Tich Naht Han. Vervolgens heb ik trainingen gedaan bij Rick Hanson, neuro psycholoog, Johan Noorloos, oprichter van de Nieuwe Yoga school Amsterdam, Robert Bridgeman, levenscoach in de Bridgeman Methode, Robin Steevens, de kracht van N.L.P., Vipasana Centrum in Gron.
Vanaf 2013 heb ik yoga les bij Koos Zondervan, de yoga docent en schrijver, die de Kashmir yoga volgens de methode van Jean Klein doceert. Dit jaar volgde ik een workshop "De Kunst van het Ontspannen" van  Jacques Lewensztain, www.kunstvanhetontspannen.nl.
Bij Diana Aben heb ik de Yoga Nidra i-rest methode geleerd. www.ontdek-yoga.nl.
Yoga beoefening o.b.v. een ontspannen geest en lichaam brengt je terug in balans!

Ik ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland: www.yoganederland.nl.
De V.Y.N. is aangesloten bij de E.Y.U. de Europese Yoga Unie: www.europeanyoga.org/en. De V.Y.N. en de E.Y.U. waarborgen erkenning en kwaliteit in de snel groeiende yoga branche.


Aarde"This planet does not need more succesful people. The planet desperately needs more peacemakers, healers, restorers, storytellers and lovers of all kind."
de 14e dalai Lama, ontmoet in 2009, Rotterdam.

 

Copyright © 2018 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden