Stoel Yoga

In de Stoelyogalessen beoefenen we yoga zittend op een stoel. 1x in de 14 dagen is er momenteel een groepje mensen tussen de 65-80 jaar hier bij Yogastuido Santee in Nietap bezig met Stoelyoga. Maar ook mensen met een andere leeftijd die (tijdelijk) een fysieke beperking, of blessure hebben zijn hier welkom bij de Stoelyoga lessen.

Ook in de Bedrijfsyogalessen kan men gewoon in werkkleding op het werk yoga beoefenen. Er is tegenwoordig een groeiende behoefte om yoga te doen, maar niet iedereen is in staat om na een zware werkdag nog de deur uit gaan 's avonds, en Stoelyoga op de werkvloer biedt dan een ideale uitkomst! Speciale aanpassingen in de asana's m.b.v. een stoel dragen bij tot meer toegankelijkheid van yoga voor iedereen tijdens het werken. Bedrijfsyoga draagt bij tot meer ontspanning en tevredenheid op kantoor en een gezonde teamspirit! Het is vastgelegd dat yoga op kantoor het arbeidsverzuim vermindert en het werkplezier bevordert! Ook kan Stoelyoga/Bedrijfsyoga een leuke teambuildingswokshop zijn, ik bespreek graag 's met u verschilende mogelijkheden.
Stoelyoga is mede geinspireerd door Stoelyoga-Nederland.nl.

Info per mail of tel. bij Myrinne Jordaan: myrinne@yoga-leek-roden.nl, tel. 06-40706664 (ma. t/m vr. 14-17 uur).


Yoga Retreat

Yogastudio Santee/ Yoga-Leek-Roden organiseert verschillende Yoga Retreats (dagjes en dagenlang), yogavakanties -en weekenden:

- Buiten Yoga:

Zodra het lenteweer begint, en we de zomer doormaken, tot laat in de Indian summertime organiseert Yoga-leek-Roden verschillende yoga workshops buiten.
We zijn 's ochtends op verschillende, idylische lokaties in de omgeving van Studio Santee voor een buiten yogales. Er staat thee en fruit(-salade) voor je klaar en de yogamatten liggen uitgerold. Heerlijk anderhalfuurtje yoga beoefening buiten in de natuur betekent een ultimieme verbinding met je ware natuur, je 'inner peace'
Deelname kost €15,- p/p incl. yogamateriaal, thee, fruit. Graag 9:30uur aanwezig zijn, zodat we rustig kunnen opstarten.

- Langere Yoga Retreats/ Yoga Vakanties in Binnen -en Buitenland voor 2019 nog in beraad ;)  Dit najaar...... Portugal?


Cursus voor zwangeren & partners

Samen Bewust Bevallen is een nieuwe cursus en wordt begeleid door de doula Gonny Cappers uit Haren en Yoga docente Myrinne Jordaan. Op de pagina van Zwangerschapsyoga lees je hier meer over. 
Deze cursus is ontwikkeld i.s.m. www.praktijkeigenwijz.nl.


Studenten

Studenten tot 25 jaar zijn ook van harte welkom in mijn reguliere Yogalessen en ontvangen 30% korting! 
Voor de A.C.L.O. heb ik in het kader van de "Healthy Week" een Meditatie Clinic gegeven aan ruim 50 studenten uit Groningen, er is een groeiende behoefte bij studenten om te leren mediteren en yoga te beoefenen.
Mijn pedagogische achtergrond, brede Yoga ontwikkelingen  en mijn vertrouwen in de jeugd maakt het leuk om op een nuchtere en toegankelijke manier Yoga -en Meditatielessen te geven aan jongeren, vrij van traditie of religie.


Bedrijfsyoga

Yoga-Leek-Roden is positief in ontwikkeling en heeft zich uitgebreid in Groningen, Leek en Roden met mooie dislocaties. De Hatha-Kashmir Yoga wordt op een toegankelijke en toegewijde manier beoefend, waardoor het veel mensen aanspreekt. Ook in het bedrijfsleven, tijdens kantooruren wordt steeds meer Yoga beoefend als manier om in gezonde balans te komen en even wat gas terug te nemen. Een volledige Yoga opleiding van minimaal 4 jaar erkent bij de V.Y.N./E.Y.U. en jaarlijkse bijscholingen garanderen kwaliteit in het lesgeven. Bedrijfsyoga en meditatie oefeningen geef ik nu gedurende 4 jaren wekelijks bij verschillende ondernemingen op kantoor.
De Bedrijfsyoga is mede geinspireerd door o.a. www.stoelyoga-nederland.nl 
Yoga beoefening tijdens werktijd lost vermoeidheid, stress en lichamelijke blokkades op. Het versoepelen van het lichaam en het kalmeren van de geest, is een gezonde basis voor tevredenheid tijdens het werk. Zo draagt Yoga bij aan een gezonde teamspirit en beperkt ziekteverzuim in de organisatie.


Yammie

Elke dinsdagmorgen is er in Yogastudio Santee te Nietap vanaf 11:00 uur gelegenheid tot het fijnproeven van versgebakken, gezonde zoetigheden o.b.v. biologische producten, vrij van gluten en zonder geraffineerde suikers en E-nummers. Carmen Buringa uit Roden is de initiatiefneemster van deze (H-)eerlijke hapjes. Je kunt ook rechtsreeks bij haar een bestelling doen op: gezondetaarten@gmail.com


Internationale Yogadag

21 Juni viert Yogastudio Santee de jaarlijkse Wereld Yogadag! Op deze dag wordt er 's avonds gemediteerd voor de wereldvrede op de hoofdlocatie 
J.P. Santeeweg 88, Nietap.
Iedereen is van harte welkom om 20:00uur, iets voordien staat yogitea klaar!


StadsVerlichting

Maandelijks zijn er in heel Nederland in verschillende steden en dorpen collectieve meditaties onder de naam StadsVerlichting. Dit initiatief is van de Amsterdamse meditatie coach en musicus Tijn Touber. Het idee is om op zoveel mogelijk plaatsen tegelijkertijd te mediteren voor moederaarde, de wereldvrede, maar ook om persoonlijk lief&leed op te lossen. Het is wetenschappelijk onderzocht hoe meditatie een mens gezonder en gelukkiger maakt en is het duidelijk dat er met meer zielen, meer vreugde ontstaat. Het is een illusie afscheiden te zijn van elkaar of van iets wat leeft, er is een energetische wisselwerking over en weer tussen alles wat groeit en bloeit, maar dus ook met die -en datgene wat energie kost. Door gezamelijk te mediteren zorgen we er met elkaar voor dat er een positieve energiestroom is en het goed wordt benut en geneest daar waar nodig. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren, iedereen vanaf 18 jaar is hier welkom mee te doen, al het materiaal is aanwezig en entree is gratis.
Meer achtergrond informatie op www.stadsverlichting.nu

Op de 2e zondag om 20u-21u doet Yogasudio Santee dikwijls mee aan de Landelijke Stads Verlichting.
Afwisselend worden Mindfulness oefeningen, Samsara-, Vipasana-, ZaZen en Loopmeditatie beoefend, geen Stadsverlichting is gelijk. Ook als je andere meditatie methoden kent, of helemaal onervaren, ben je hier van harte welkom. Check van  te voren of je hier mee kunt doen, of elders in de buurt.
Dus mocht je je eigen meditatieve ontwikkeling een positieve booster willen geven, of ervaring willen op doen met  meditatie in een groep, dan kun je hieraan deelnemen, ervaring is geen vereiste, je stelt je gewoon open en komt tot diepe innerlijke rust, elke keer opnieuw. Toegang is gratis, maar vrijgevigheid voor het goede doel wordt op prijs gesteld (dana), sinds 2015 is het goede doel: St. Vluchtelingewerk / Het Rode Kruis. www.vluchtelingenwerk.nl
Je kunt je opgeven via: myrinne@yoga-leek-roden.nl. Je hoeft geen lid te zijn van Yoga-Leek-Roden, iedereen is welkom! Vanaf 18 jaar kun je deelnemen. Behalve yogamatten, meditatiebankjes en poefs zijn er ook stoelen aanwezig.

Data: zie lesrooster
Locatie: Yogastudio Santee, Nietap. Tijd: 20-21:00 uur, welkom vanaf 19:40 uur, thee staat klaar.
Graag tijdig van te voren aanmelden per e-mail.


Copyright © 2018 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden