Stoel Yoga

In de Stoelyogalessen beoefenen we yoga zittend op een stoel. 1x in de 14 dagen is er momenteel een groepje mensen tussen de 65-80 jaar hier bij Yogastuido Santee in Nietap bezig met Stoelyoga. Maar ook mensen met een andere leeftijd die (tijdelijk) een fysieke beperking, of blessure hebben zijn hier welkom bij de Stoelyoga lessen.

Ook in de Bedrijfsyogalessen kan men gewoon in werkkleding op het werk yoga beoefenen. Er is tegenwoordig een groeiende behoefte om yoga te doen, maar niet iedereen is in staat om na een zware werkdag nog de deur uit gaan 's avonds, en Stoelyoga op de werkvloer biedt dan een ideale uitkomst! Speciale aanpassingen in de asana's m.b.v. een stoel dragen bij tot meer toegankelijkheid van yoga voor iedereen tijdens het werken. Bedrijfsyoga draagt bij tot meer ontspanning en tevredenheid op kantoor en een gezonde teamspirit! Het is vastgelegd dat yoga op kantoor het arbeidsverzuim vermindert en het werkplezier bevordert! Ook kan Stoelyoga/Bedrijfsyoga een leuke teambuildingswokshop zijn, ik bespreek graag 's met u verschilende mogelijkheden.
Stoelyoga is mede geinspireerd door Stoelyoga-Nederland.nl.

Info per mail of tel. bij Myrinne Jordaan: myrinne@yoga-leek-roden.nl, tel. 06-40706664 (ma. t/m vr. 14-17 uur).


Yoga Retreat

Yogastudio Santee/ Yoga-Leek-Roden organiseert verschillende Yoga Retreats (dagjes en dagenlang), yogavakanties -en weekenden:

- Net als vorig jaar gaan we dit voorjaar weer naar Schiermonnikoog. Geniet van de heerlijke Hatha-Kashmir Yogalessen buiten op het strand en in de duinen!
Ik werk daar dikwijls samen met o.a. Josine Olgers, de plaatselijke yogadocente,
www.yogaopschiermonnikoog.nl en samen zorgen we ervoor dat je heerlijk tot rust komt en weer helemaal fris en sterk wordt. Het is altijd weer genieten om even helemaal uit te waaien aan zee en midden in de natuur van Schiermonnikoog yoga te doen!
Datum Een Schier Yogadagje 2018: 2e Paasdag, 2 april. Boottickets en transfer zijn op eigen kosten, voor de yogalessen/ materiaal betaal je die dag alleen €25,- p/p.
Vaartijd heen: 9:30uur Lauwersoog en terug: 18:30 uur.

- Op 1 Juli is er een Santee Yoga dagje aan het Leekstermeer:

Op deze zomerdag gaan we om 10 uur beginnen met een buiten yogales op het natuurcampeertrerrein van Cnossen. Er staat thee en fruit voor je klaar en de yogamatten liggen uitgerold op een rustig veldje bij het Leekstermeer. Heerlijk anderhalfuur buiten in de natuur ultimieme verbinding met wat is.
Deelname kost €15,- p/p incl. yogamateriaal, thee, bio. smaakwater, fruit. Graag 9:30uur aanwezig zijn op het terras van paveljoen Cnossen.


- Yogaweek in het  najaar 2019 in Portugal:
Dit een topweek met 7 dagen verblijf in het sfeervolle resort met zwembad, ruime sfeervolle yogazaal en Yogatuin met zwembad van
"Vivenda a nossa Coroa", gelegen in de groene heuvels van de prachtige universiteitsstad Coimbra. Er zijn drie 4p luxe bungalows met 2p slaapkamers, keuken, zitkamer-terras. www.krooninportugal.com 
De  dgl. yogalessen worden omlijst door uitgebreide vroeg en laat ontbijt en 3 gangen diner dat met liefde wordt verzorgd door de topkoks en (Ned.) eigenaren Tony en Dies. Het is hun missie om het op hun finca iedereen naar de zin te maken. De ligging van deze locatie is een prima uitvalbasis voor mooie wandelingen in een ongerepte natuur, of mountainbike tochtjes, ze verzorgen ook facultatieve uitjes in de omgeving waar het soms lijkt of de tijd er heeft stilgestaan . We gaan met max. 14p naar Portugal.

Voorwaarden:

- De Yoga Retreates zijn alcoholvrij om de mindset die je op deze yogadagen meemaakt zo helder en schoon te laten zijn. De maaltijden (bij voorkeur biologisch, afhankelijk van het seizoen) en i.i.g. vegetarisch. Er wordt zo nodig rekening gehouden met speciale dieet wensen, binnen de mogelijkheden.
- Je hoeft geen ervaring met yoga of meditatie te hebben, wel is een open mind en positieve instelling een pré om er zoveel mogelijk van te genieten.
- Als je 18 jaar, of ouder bent dan kun je mee.
- Yoga-Leek-Roden behoudt zich het recht toe om bij afmelding van 1 maand en korter voor vertrekdatum geen restitutie te verlenen en bij afmeldingen tot 1 maand voordien 25% tot 50% restitutie verlening.
- Voor een 1p kamer wordt een toeslag van 50% gerekend.
- Ben je minstens een half jaar achtereen lid van Yoga-Leek-Roden, dan ontvang je 10% korting bij aanmelding van één van deze Yoga Retreats!


Nieuwe cursus voor zwangeren & partners

Samen Bewust Bevallen is een nieuwe cursus en wordt begeleid door de doula Gonny Cappers uit Haren en Yoga docente Myrinne Jordaan. Op de pagina van Zwangerschapsyoga lees je hier meer over. 
Deze cursus is ontwikkeld i.s.m. www.praktijkeigenwijz.nl.


Studenten

Studenten tot 25 jaar zijn ook van harte welkom in mijn reguliere Yogalessen en ontvangen 30% korting! 
Voor de A.C.L.O. heb ik in het kader van de "Healthy Week" een Meditatie Clinic gegeven aan ruim 50 studenten uit Groningen, er is een groeiende behoefte bij studenten om te leren mediteren en yoga te beoefenen.
Mijn pedagogische achtergrond, brede Yoga ontwikkelingen  en mijn vertrouwen in de jeugd maakt het leuk om op een nuchtere en toegankelijke manier Yoga -en Meditatielessen te geven aan jongeren, vrij van traditie of religie.


Bedrijfsyoga

Yoga-Leek-Roden is positief in ontwikkeling en heeft zich uitgebreid in Groningen, Leek en Roden met mooie dislocaties. De Hatha-Kashmir Yoga wordt op een toegankelijke en toegewijde manier beoefend, waardoor het veel mensen aanspreekt. Ook in het bedrijfsleven, tijdens kantooruren wordt steeds meer Yoga beoefend als manier om in gezonde balans te komen en even wat gas terug te nemen. Een volledige Yoga opleiding van minimaal 4 jaar erkent bij de V.Y.N./E.Y.U. en jaarlijkse bijscholingen garanderen kwaliteit in het lesgeven. Bedrijfsyoga en meditatie oefeningen geef ik nu gedurende 4 jaren wekelijks bij verschillende ondernemingen op kantoor.
De Bedrijfsyoga is mede geinspireerd door o.a. www.stoelyoga-nederland.nl 
Yoga beoefening tijdens werktijd lost vermoeidheid, stress en lichamelijke blokkades op. Het versoepelen van het lichaam en het kalmeren van de geest, is een gezonde basis voor tevredenheid tijdens het werk. Zo draagt Yoga bij aan een gezonde teamspirit en beperkt ziekteverzuim in de organisatie.


Yammie

Elke dinsdagmorgen is er in Yogastudio Santee te Nietap vanaf 11:00 uur gelegenheid tot het fijnproeven van versgebakken, gezonde zoetigheden o.b.v. biologische producten, vrij van gluten en zonder geraffineerde suikers en E-nummers. Carmen Buringa uit Roden is de initiatiefneemster van deze (H-)eerlijke hapjes. Je kunt ook rechtsreeks bij haar een bestelling doen op: gezondetaarten@gmail.com


Internationale Yogadag

21 Juni viert Yogastudio Santee de jaarlijkse Wereld Yogadag! Op deze dag wordt er 's avonds gemediteerd voor de wereldvrede op de hoofdlocatie 
J.P. Santeeweg 88, Nietap.
Iedereen is van harte welkom om 20:00uur, iets voordien staat yogitea klaar!


StadsVerlichting

Maandelijks zijn er in heel Nederland in verschillende steden en dorpen collectieve meditaties onder de naam StadsVerlichting. Dit initiatief is van de Amsterdamse meditatie coach en musicus Tijn Touber. Het idee is om op zoveel mogelijk plaatsen tegelijkertijd te mediteren voor moederaarde, de wereldvrede, maar ook om persoonlijk lief&leed op te lossen. Het is wetenschappelijk onderzocht hoe meditatie een mens gezonder en gelukkiger maakt en is het duidelijk dat er met meer zielen, meer vreugde ontstaat. Het is een illusie afscheiden te zijn van elkaar of van iets wat leeft, er is een energetische wisselwerking over en weer tussen alles wat groeit en bloeit, maar dus ook met die -en datgene wat energie kost. Door gezamelijk te mediteren zorgen we er met elkaar voor dat er een positieve energiestroom is en het goed wordt benut en geneest daar waar nodig. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren, iedereen vanaf 18 jaar is hier welkom mee te doen, al het materiaal is aanwezig en entree is gratis.
Meer achtergrond informatie op www.stadsverlichting.nu

Op de 2e zondag om 20u-21u doet Yogasudio Santee dikwijls mee aan de Landelijke Stads Verlichting.
Afwisselend worden Mindfulness oefeningen, Samsara-, Vipasana-, ZaZen en Loopmeditatie beoefend, geen Stadsverlichting is gelijk. Ook als je andere meditatie methoden kent, of helemaal onervaren, ben je hier van harte welkom. Check van  te voren of je hier mee kunt doen, of elders in de buurt.
Dus mocht je je eigen meditatieve ontwikkeling een positieve booster willen geven, of ervaring willen op doen met  meditatie in een groep, dan kun je hieraan deelnemen, ervaring is geen vereiste, je stelt je gewoon open en komt tot diepe innerlijke rust, elke keer opnieuw. Toegang is gratis, maar vrijgevigheid voor het goede doel wordt op prijs gesteld (dana), sinds 2015 is het goede doel: St. Vluchtelingewerk / Het Rode Kruis. www.vluchtelingenwerk.nl
Je kunt je opgeven via: myrinne@yoga-leek-roden.nl. Je hoeft geen lid te zijn van Yoga-Leek-Roden, iedereen is welkom! Vanaf 18 jaar kun je deelnemen. Behalve yogamatten, meditatiebankjes en poefs zijn er ook stoelen aanwezig.

Data voor de StadsVerlichting: 11 februari, 8 april, 10 juni. Locatie: Yogastudio Santee, Nietap. Tijd: 20-21:00 uur, welkom vanaf 19:40 uur, thee staat klaar.
Graag tijdig van te voren aanmelden.


Copyright © 2018 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden